søndag 16. juli 2017

Nytt om hva som er pusset

Etter Østmarka buldremaraton har det vært mye aktivitet i skogen. De mest populære områdene blir brukt flittig, men også på steder lenger inn i marka er det kalkmerker som tyder på buldring. Jeg har i år fokusert på å pusse fram buldre som bør få mer besøk og som ligger litt lenger inn i skogen. De fleste har vel skaffet seg fører og jeg refererer derfor kun til hvor steinene ligger og på hvilken side de er beskrevet.Katteputten: Gjenforeningsveggen, GPS N59.89717 E10.86163. Side 96 i fører.
Denne ligger som syd for Skøyenputten langs rødmerka sti. Veggen ble pusset første gang i 2011 av Truls og har seks buldre mellom L og 6C+. Spesielt anbefalt er Naturist 5+ (ss) som følger risset oppover på venstresiden uten bruk av kant. Steinen på toppen av Samhørigheten 6B+ og Gjenforeningren 6C+ ser litt tvilsom ut, men ligger muligens godt...

Noen ganger er ikke alt like enkelt! Veggen nedenfor Camillasteinen på FP nord har noen fine nøtter å bryne seg på. Her er undertegnede foreviget på Rompa til Kaptein Krok 6B (E) i det alt glipper for femtende gang.
Katteputten: Dubstepveggen, GPS N59.89405 E10.85816. Side 149 i fører.
Dubstep 6C er en virkelig fin bulder som mange besøker. Veggen ligger skyggefullt til mot sydvest og er kjølig selv på soldager.  Dubstepveggen ble pusset fram førstegang i 2011 og linjene på siden var grodd igjen. Jeg har derfor pusset fram Nattefrost 5+ (ss) og Krystallin 5+ på høyre og venstre side. 


Øyvind Akselsen på Dr. Bekkelille 7A (Ds), Lia


 Dr. Monos Monokkel 7A (ss) på Monokkelveggen, Lia. Øyvind Akselsen i aksjon.
Bakt potet 6C (ss) ligger ovenfor Bjartbakken på sektor Katteputten. En fin bulder på en frittliggende stein. Dynamisk som bare rakkern og virkelig en gøyal bulder.


Sola kaster de siste strålene på Grevling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar