tirsdag 31. mai 2016

Rapport fra Østmarka Buldremaraton
Da vi varmet oss på grillen til Truls fredag kveld og innså at Yr virkelig mente at det skulle komme endel regn lørdag blei det litt trykket stemning. Vi hadde vært optimistiske til det siste, brukt dagevis på pussing av linjer og mye tid på å tune regler og poengsystem. Skulle alt arbeidet være forgjeves?

På FB og mail tikket det jevnlig inn påmeldinger. Vi hadde forlengst passert de fire til fem lagene som vi hadde håpet på skulle stille opp. Det virket som om alle hadde plukket opp invitasjonen vår. Selv om værutsiktene ikke var optimale var det aldri noe alternativ å avlyse eller utsette til uka etter. Det fikk briste eller bære.
Det hele hadde startet som en idé for å få flere til å oppdage kvaliteten på buldringa i Østmarka. Gjennom en konkurranseform hvor deltagere på forskjellige nivåer skulle konkurrerte sammen som et lag, ville vi sikre en inkluderende dag for alle.
Det var rett og slett et imponerende oppmøte ved pumpestasjonen da Østmarka Vel sparket igang Østmarka Buldremaraton. Med vekt på alt fra regler, til HMS og sporløs ferdsel, ble deltagerne klargjort for en dag i skogen. Lagene skulle holde seg samlet, både av sikkerhetsmessige årsaker, men også av hensyn til det sosiale. Dette var nemlig en dag hvor det sosiale skulle være i fokus, og lagene ble oppfordret til å låne ut pad og spotte for hverandre.


Curb your enthusiasm 7A, Delux.


Faen ta det hullet 6C+, Lia


Sorbitol 7A SS, Lia


Med 130 buldre på lista, fordelt på sju områder og muligheten til å velge mellom tre kategorier i forhold til egne ferdigheter kunne lagene settes sammen og bli likeverdige. Poengsystemet fungerte optimalt. Konkurransen ga uttelling til de som hadde satt seg inn i sektorene og gikk systematisk gjennom lista. Utvelgelsen av problemer var gjort for å få massene inn i skogen og vekk fra de vanligste stedene. Sjelden eller aldri har det vært kalket på så mange mer eller mindre bortgjemte steder.


På vei ned S-bakken til neste sektor. Fem timer på fire sektorer ble nesten i korteste laget. Til neste år bør tida være lenger.


Fønvind 6A+, FPnord.


Østmarka Buldremaraton ble gjennomført som en gedigen happening med god stemning og uformell konkurrering. Ringrever og noobs, barnefamilier med og uten barnevogn, tilreisende og lokale, hadde fylt skogen og sendt en utrolig mengde buldre. Jeg velger å påstå at de fleste gikk både flere og hardere problemer denne dagen enn på en vanlig buldreøkt. Etter at resultatlista var klar ble det premieutdeling og kåring av beste buldre crew. Premier var sponset av blant annet Klatreverket
Men så var det tid for å slappe av.........Buldre som var med i Østmarka Buldremaraton 2016. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar