onsdag 17. mai 2017

ØBM 2017, del 1.Etter fjorårets suksess med Østmarka buldremaraton var det bare å belage seg på nok en vår med hektisk pussing av buldre. Truls, Einar og undertegnede diskuterte og grublet seg gjennom vinteren og kom fram til et konsept som videreførte mye fra ØBM 2016. Inndeling i flere klasser, bruk av bonuspoeng samt noen nye sektorer ble de viktigste forskjellene. Dato for ØBM 2017 ble satt til 13. mai og dermed var det klart for hva som ville dominere våren for vår del.

Arild Lillehagen pusser på Jørgens steiner. Børster, kost og kaffe. Stort sett det man trenger for en fin dag i skogen.Onsdag før ØBM var det meldt 1,6mm regn og enkelte buldre var fremdeles upusset. Det endte opp med 10cm. nysnø og en gedigen strek i regninga. For første gang kjente vi litt på følelsen av og måtte avlyse. Torsdag kveld måtte vi ta avgjørelsen og YR sine prognoser ble nøye studert. Vi tok sjansen, satset på at fredagen ville gi god tørk og at YR holdt det de lovet.Endelig kom dagen...


I år som i fjor var parkeringen ved pumpehuset arena for starten på ØBM. Stedet sydet av spente buldrere som var klare for å ta fatt på oppgaven. Registrering ble foretatt i cragmobilen til Truls og alle fikk utdelt kart og minifører. Obligatorisk ansvarserklæring ble undertegnet av alle deltagerne før de siste formaningene ble gitt og rekken av buldrere kunne bevege seg innover i skogen.


Lia, Smoking crack, 7A Østmarka delux, Villmark, 8AKorketrekkeren, Mao, 6C


Det var i år 30 påmeldte lag som kjempet om seieren. Alle lag måtte innom minst fire sektorer i løpet av seks timer. Noen buldre som lå litt utenfor allfarvei ga ekstra bonus og kunne derfor være gunstige å besøke. Imidlertid blir ofte tiden knapp og bonuspoeng må veies mot tiden det tar å gå dit. Det var i år klart at enkelte lag hadde trent inn en løype som ville gi en effektiv tidsbruk mellom sektorene.
Rundt klokka fire kom regnet. Ikke mye, men nok til at det ble vått på enkelte buldre og da spesielt på svaproblemer og uttoppinger. Heldigvis ga det seg etter en liten stund og de fleste trakk mot Dansesteinen da klokka nærmet seg seks.

Katteputten , Danseskole, 6B


Fortsettelse følger....
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar