søndag 1. november 2015

Skarpveggen og Høyem spez.

På venstre side, rett før toppen av S-bakken, ligger Skarpveggen. Dette er begynnelsen på et av de mest spennende områdene i skogen. Flere vegger og noen frittliggende blokker danner et belte som går i en bue via Hansenveggen og gjennom Doktorgrenda. Skarpveggen er en kompakt stein med utsøkt buldring. Imidlertid har den ikke vært helt renset slik at fuktighet har blitt magasinert i mose og jord. Dette har gjort at det har vært dårlig tørk og endel vannsig. Jeg bestemte meg derfor å pusse litt på den forrige mandag, og etter noen timer var den ren og pen. Det er alltid en god følelse å buldre på noe som er nyrenset. Tror steinen også setter pris på det, merker alltid en strøm av positiv energi i etterkant.


Siden starttaket for høyre hånd knakk av på Skarpere enn Einstein har bulderen vært vrien. Imidlertid løsnet det et flak litt høyere opp og avdekket en liten krimp. Graden er uforandret 6B. Kamil mener imidlertid at bulderen er i skarpeste laget.


Her var det bare å gå i gang. Heldigvis var det mest grønn mose og lite av den svarte typen som sitter ballehardt. 


Sånn ble det etter å ha fjernet jord og mose, 10 kilo ligger under veggen. Selv om veggen er børstet med piasavakost flere ganger etter rensing vil den være støvete en stund framover. Børst derfor nøye før seriøs støting.


I forbindelse med pussingen ble det etablert en ny bulder helt ute på høyre side.
Imodium, 5+ (Ss, E). Uten steiner som stikker ut på høyre side. 


Truls på Voltaires skarpe tunge, 7A+ (Ss). Ståstarten som er 6C+ kan også anbefales.


Øyvind Akselsen pusser litt på en ny linje som er gått på FP nord, Bloc 21. Den starter på god list i Høyem spez og følger risset mot venstre, avsluttes i Høyems venstre spez.
Høyems diagonal, 5+ (Ss). FA: Øyvind Akselsen, Thoralf Bergersen
Om noen påberoper seg førstebestigning er det bare å si i fra.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar