mandag 22. juni 2015

Hull og mose


Det har vært mye trafikk på Bloc 15, eller Hullet som mange kaller veggen den siste tiden. Særlig er det Hullet i en eller annen variant, eller Det japanske hullet som trekker folk. Veggen har et bredt spekter av linjer fra 5+ til 7C, med hovedvekt på det harde. Som så mange andre steder i marka trenger Hullet en kraftig børsting av toppen, det begynner å bli vel mye grønske enkelte steder. Østmarka Vel burde hatt en dugnadskveld her.

Torvald på Det japanske hullet, 7C


Veidar på Hullet (ss), 7BHvor hardt er egentlig 5+? I fjor var jeg på Johnny to bad, FP syd Bloc 17, uten å forstå så innmari mye. Siden Arild og jeg hadde pusset steinen tidligere i år, skulle i alle fall ikke mose og lav være en unnskyldning for ikke å sende. Og etter endel forsøk gikk Øyvind Akselsen og jeg den i forrige uke.
En riktig så fin bulder er det. Først gjelder det å etablere seg i risset med begge beina, så er det klart for å runde toppen, og det her det blir tynt. God balanse og klokketro på friksjonen er helt avgjørende. Er dette på plass rundes toppen, og en vrien 5+ er i boks.

Johnny to bad går rett til høyre for det tynne øverste risset, uten risset.


God stil.


Rett før det glipper......


Pusse fram gamle buldre er alltid gøy. I går pusset Arild og jeg fram Bloc 28 på FP syd.
Dette er en fin liten stein. 2 buldre på 5+ og 2 lette gjør den aktuell for mange. At det er snakk om sva gjør det hele mer artig. Etter noen timer med piassavakost og stålbørste er jobben gjort. Det som gjenstår er en lett børsting når det engang blir tørt.

Litt å ta tak i.


Arild med sin fjonge skulderveske.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar